Investiti intr-un fotograf de nunta

Exista trei factori importanti care se iau in considerare atunci cand angajezi un fotograf de nunta. Doi factori sunt unici doar pentru fotograf iar un al treilea fluctueaza in functie de anumite elemente. Deci sa le discutam pe fiecare in parte:

 In primul rand si cel mai important este personalitatea individului pe care il vei angaja ca fotograf la nunta ta. Aceste caracteristici pot sa nu fie primul lucru la care te gandesti atunci cand angajezi un fotograf, cu toate aceastea, va fi cu siguranta cel mai important factor in procesul de luare a deciziilor. Primul lucru pe care il vei stabili este daca iti plac sau nu fotografiile acestui fotograf special. Veti vedea probabil online 20-30 de fotografii de la nunti si veti reduce atunci numarulfotografilor intervievati de dumneavoastra la 3-5. Asta este cu siguranta important, sa fii impresionat de acele fotografii pe care ei vi le arata.  Acest lucru insa, nu este intodeauna factorul decisiv, ci si Personalitatea fotografului. Atunci cand sunteti fata in fata cu fotograful trebuie sa va puneti aceste intrebari in interiorul dumneavoastra: Imi place aceasta persoana? Ma simt comfortabil cu aceasta persoana? Prietenii mei si familia vor fi incantati de el? L-as invita pe el lanunta mea?
Personalitatea si caracterul nu poat fi primul lucru pe care il judeci atunci cand vei intervieva viitorul fotograf, dar este intodeauna un element de baza care influenteaza decizia finala. Trebuie ca acea persoana care va capta imaginile de la nunta ta sa-ti inspire in primul rand incredere. Ideea este, ca daca nu iti place fotograful tau, pentru orice motiv imaginile si amintirile dumneavoastra de la nunta se vor reflecta ca intr-o oglinda patata iar fotografiile lui oricat de bune ar fi, nu vor fi pe placul tau.
Al doilea element si aproape la fel de important ca personalitatea este ochiul fotografului, modul in care el vede sau surprinde ziua nuntii. Aceasta este o trasatura unica a fotografului, este „amprenta fotografului” si nu exista doua la fel.
Un fotograf poate copia stilul unui alt fotograf, dar faptul este ca doi fotografi nu vor vedea aceleasi lucruri la fel.  Atunci cand privesc in ansamblu doi fotografi vad diferit acelasi subiect. Atunci va trebui sa te intrebi:  Fotografiile arata diferit fata de cele comune? Fotografiile mele sunt artistice si creative? Oamenii se vor uita cu placere la ele? In cele din urma vei alege care dintre fotografii pe care i-ai intalnit are imaginatia care se potriveste gustului tau.
In cele din urma dar nu si ultimul factor, pentru ca de multe ori acesta va decide, este costul. Ti-ai petrecut zile intregi intervievand fotografi si acum ai gasit in fine unul care este perfect pentru tine. Imaginile lui sunt uimitoare, dar cu toate acestea vocea ta interioara iti spune sa alegi pe unul cu un buget mai mic. Ce vei face?
Intreaba-te cateva lucruri importante: Dupa nunta ce va ramane? Raspuns: fotografiile. Orice alceva va fi uitat si numai amintirile vor ramane imortalizate prin fotografiile dumneavoastra. Majoritatea tinerilor casatoriti regreta cel mai mult ca nu au investit mai multi bani pe fotografiile nuntii lor. Ganditi-va ca atunci cand muzica se va opri, florile se vor ofili si invitatii vor fi plecatifotografiile sunt singurul lucru care va putea aduce inapoi amintirea acelor momente si ironia faptului este ca oamenii cheltuie mai mult pe flori, muzica sau alimente decat pe fotografiile de la nunta lor. Albumul nuntii tale va trai mult timp dupa ziua nuntii si-l vor vedea si copii sau nepotii vostri. Daca fotografiile tale de nunta sunt importante pentru tine nu crezi ca ar trebui sa le aloci un loc binemeritat in bugetul tau?
  Investeste in fotograf un pic mai mult decat iti poti permite pentru ca este o investitie inteleapta si nu vei regreta, daca tot ati investit in timp pentru a gasi unul perfect pentru tine. Acest lucru nu inseamna insa o modalitate de a scoate mai multi bani de la dumneavoastra. O modalitate este de a cumpara toate produsele pe care fotograful vi le poate oferi ca parte a uui pachet in loc de a cumpara un simplu serviciu pe care vi-l poate oferi. O alta modalitate este sa intelegeti exact ce costuri implica serviciile pe care el vi le ofera. Uneori, ofertele unui fotograf pot parea mai putin costisitoare la prima vedere decat par si dupa nunta te poti trezi cu suplimente pentru lucruri la care nu te-ai fi asteptat cum ar fi: taxe suplimentare de timp, taxe pentru proiectare album, taxe exagerate pentru multiplicarea materialului digital, etc. Te poti trezi apoi ca ai cheltuit mai multi bani decat pe un fotograf care parea scump la prima vedere dar avea toate acele lururi incluse in pachetul sau de servicii.
Nu face greseala de a alege fotograful doar fiinca te-a sunat sau ti-a trimis un mail. Decizia asupra lui nu o veti putea lua decat intalnindu-va in persoana cu el si discutand fata in fata. Altfel te vei simti atunci cand ai petrecut un timp indelungat pentru a decide cine va fi fotograful ales si in final vei constata ca ai luat o decizie corecta si imaginile de la nunta ta sunt mai mult decat ai visat.